0,3 l KAPUSTOVÁ POLÉVKA S HŘÍBKY zahuštěná rýží se zeleným hráškem a slaninou (Marie Janků – Sandtnerová – Kuchařka rozpočtů a kuchařských předpisů 1933)
100 g ZASTŘENÉ VEJCE CHÂTELEINE s artyčoky, gratinované omáčkou „Béchamel“ a parmazánem (Jan Kettner – Předkrmy, mezikrmy a různá malá jídla 1929)
200 g TRHANÁ HOVĚZÍ PLEC POMALU DUŠENÁ NA ZELENINĚ omáčka z červeného vína se žampióny, kaštanové pyré (František Dřevikovský, Kuchařský rádce 1937)
250 g KRÁLÍK PEČENÝ NA PODMÁSLÍ mladý špenát, špekový knedlík, pyré z konfitovaného česneku (Praktická česká kuchařka a hospodyňka Marie Orlová, 1921)
TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)
120 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, rozpečený preclík
100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát
100 g DOMÁCÍ MATJESY ZE ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA bramborový salát s okurkou a koprem, křepelčí vejce, dresink z hrubozrnné hořčice
150 g SELETICKÉ KLOBÁSKY tři druhy klobásek na grilu, cibulový salát, hořčičná omáčka, rozpečený chléb
100 g GRILOVANÁ HUSÍ JÁTRA s jablky, šalotkou a brusinkami, domácí brioška
0,3 l SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR vývar z kostí se zeleninou a šunkovými knedlíčky
400 g HOVĚZÍ ŽEBRO s česnekovým chilli olejem, salát z marinovaných žampionů a petrželky, rozpečený preclík
150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky
200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z vyzrálé hovězí kližky ze Seletického dvora se šalotkou a bramborovými knedlíky
200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína
200 g VEPŘOVÁ PANENKAs liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, zapečené smetanové brambory
600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánovým medem
200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK SMAŽENÝ NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE, lehký bramborový salát s hořčičným dresinkem
200 g SUPREME Z KUKUŘIČNÉHO KUŘETE NA GRILU s holandskou omáčkou a zeleninou na másle
350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, žemlový knedlík
150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNYholandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem
200 g KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY ochucené čerstvými bylinkami a muškátem, podávané se šťouchanými bramborami s cibulkou, naší tatarskou omáčkou a malým rajčatovým salátem
250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63° avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty
250 g SALÁT S KOZÍM SÝREM čerstvý kozí sýr na salátu s jablky, vlašskými ořechy a sušenými brusinkami
ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem
RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou
OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou
Bramborové knedlíky
Žemlové knedlíky
Preclík
Topinky pečené na sucho
Kváskový chléb
Naše pečivo
Steakové hranolky
Brambory Grenaille se šalotkou
Štouchané brambory s cibulkou
Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem
Restovaná zelenina na másle
Bramborová kaše s pažitkou
Čerstvě smažené bramborové lupínky
ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou
ROZPEČENÝ PRECLÍK s krémovou česnekovou smetanou
ČERSTVĚ PRAŽENÉ MANDLEs petrželkou a chilli
DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s ořechy a vanilkovým krémem
KRÉM KARAMEL podávaný se šlehačkou
Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.