Menu

 pokrmy „1. republiky“

0,3 l KAPUSTOVÁ POLÉVKA S HŘÍBKY zahuštěná rýží se zeleným hráškem a slaninou (Marie Janků – Sandtnerová – Kuchařka rozpočtů a kuchařských předpisů 1933)

115 Kč

100 g ZASTŘENÉ VEJCE CHÂTELEINE s artyčoky, gratinované omáčkou „Béchamel“ a parmazánem (Jan Kettner – Předkrmy, mezikrmy a různá malá jídla 1929)

165 Kč

200 g TRHANÁ HOVĚZÍ PLEC POMALU DUŠENÁ NA ZELENINĚ omáčka z červeného vína se žampióny, kaštanové pyré (František Dřevikovský, Kuchařský rádce 1937)

395 Kč

250 g KRÁLÍK PEČENÝ NA PODMÁSLÍ mladý špenát, špekový knedlík, pyré z konfitovaného česneku (Praktická česká kuchařka a hospodyňka Marie Orlová, 1921)

355 Kč

TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)

145 Kč

 předkrmy a malá jídla

120 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, rozpečený preclík

175 Kč

100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát

265 Kč

100 g DOMÁCÍ MATJESY ZE ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA bramborový salát s okurkou a koprem, křepelčí vejce, dresink z hrubozrnné hořčice

215 Kč

150 g SELETICKÉ KLOBÁSKY tři druhy klobásek na grilu, cibulový salát, hořčičná omáčka, rozpečený chléb

195 Kč

100 g GRILOVANÁ HUSÍ JÁTRA s jablky, šalotkou a brusinkami, domácí brioška

215 Kč

 polévky

0,3 l SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR vývar z kostí se zeleninou a šunkovými knedlíčky

125 Kč

 hlavní jídla

400 g HOVĚZÍ ŽEBRO s česnekovým chilli olejem, salát z marinovaných žampionů a petrželky, rozpečený preclík

395 Kč

150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky

285 Kč

200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z vyzrálé hovězí kližky ze Seletického dvora se šalotkou a bramborovými knedlíky

275 Kč

200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína

575 Kč

200 g VEPŘOVÁ PANENKAs liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, zapečené smetanové brambory

345 Kč

600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánovým medem

435 Kč

200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK SMAŽENÝ NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE, lehký bramborový salát s hořčičným dresinkem

445 Kč

200 g SUPREME Z KUKUŘIČNÉHO KUŘETE NA GRILU s holandskou omáčkou a zeleninou na másle

325 Kč

350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, žemlový knedlík

365 Kč

150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNYholandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem

335 Kč

200 g KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY ochucené čerstvými bylinkami a muškátem, podávané se šťouchanými bramborami s cibulkou, naší tatarskou omáčkou a malým rajčatovým salátem

225 Kč

 velké saláty

250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63° avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty

255 Kč

250 g SALÁT S KOZÍM SÝREM čerstvý kozí sýr na salátu s jablky, vlašskými ořechy a sušenými brusinkami

255 Kč

 malé saláty

ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem

145 Kč

RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou

115 Kč

OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou

95 Kč

 přílohy

Bramborové knedlíky

69 Kč

Žemlové knedlíky

69 Kč

Preclík

59 Kč

Topinky pečené na sucho

45 Kč

Kváskový chléb

35 Kč

Naše pečivo

59 Kč

Steakové hranolky

69 Kč

Brambory Grenaille se šalotkou

69 Kč

Štouchané brambory s cibulkou

69 Kč

Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem

69 Kč

Restovaná zelenina na másle

79 Kč

Bramborová kaše s pažitkou

69 Kč

Čerstvě smažené bramborové lupínky

79 Kč

 k pivu a vínu

ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou

105 Kč

ROZPEČENÝ PRECLÍK s krémovou česnekovou smetanou

75 Kč

ČERSTVĚ PRAŽENÉ MANDLEs petrželkou a chilli

85 Kč

 dezerty

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s ořechy a vanilkovým krémem

145 Kč

KRÉM KARAMEL podávaný se šlehačkou

125 Kč

Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.