Menu

 pokrmy „1. republiky“

0,3 l SILNÝ HOVĚZÍ VÝVAR vývar z kostí se zeleninou a šunkovými knedlíčky (Marie Janků – Sandtnerová – Kuchařka rozpočtů a kuchařských předpisů 1933)

145 Kč

80 g ZAUZENÁ DOMÁCÍ PAŠTIKA z vepřového boku a králíka, podávaná se švestkovou klevelou, mandlovou drobenkou se slaninou, brioška (František Dřevikovský, Kuchařský rádce 1937)

245 Kč

150 g TRHANÁ HOVĚZÍ PLEC POMALU DUŠENÁ NA ZELENINĚ omáčka z červeného vína se žampióny, kaštanové pyré (František Dřevikovský, Kuchařský rádce 1937)

435 Kč

250 g KRÁLÍK PEČENÝ NA PODMÁSLÍ mladý špenát, opečené bramborové šišky, pyré z konfitovaného česneku (Praktická česká kuchařka a hospodyňka Marie Orlová, 1921)

395 Kč

TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)

165 Kč

 předkrmy a malá jídla

90 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, bagel

185 Kč

100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho potřené sádlem, petrželový salát

295 Kč

100 g DOMÁCÍ MATJESY ZE ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA s nakládanou zeleninou a mladým špenátem

245 Kč

150 g SELETICKÉ KLOBÁSKY tři druhy klobásek na grilu, pečená cibule, pikantní hořčice, topinky pečené na sucho potřené sádlem

245 Kč

100 g GRILOVANÁ HUSÍ JÁTRA s jablky, šalotkou a brusinkami, domácí brioška

245 Kč

 polévky

0,3 l KULAJDA S FARMÁŘSKÝM VEJCEM, hříbky a koprem

165 Kč

 hlavní jídla

400 g HOVĚZÍ ŽEBRO s česnekovým chilli olejem, salát z marinovaných žampionů a petrželky, bagel

575 Kč

150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky

315 Kč

200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z vyzrálé hovězí kližky ze Seletického dvora se šalotkou a bramborovými knedlíky

285 Kč

200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína

695 Kč

200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK SMAŽENÝ NA PŘEPUŠTĚNÉM MÁSLE, lehký bramborový salát s hořčičným dresinkem

495 Kč

200 g VEPŘOVÁ PANENKAs liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, zapečené smetanové brambory

395 Kč

600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánem

495 Kč

200 g KUŘECÍ SUPREME NA GRILU s holandskou omáčkou a zeleninou na másle

355 Kč

350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, bramborové knedlíky

445 Kč

150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNY holandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem

395 Kč

150 g PEČENÝ KVĚTÁK NA MÁSLE S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63° parmazánová omáčka s bylinkovým olejem, restované brambory Grenaille, kerblík

295 Kč

 velké saláty

250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63° avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty

295 Kč

250 g SALÁT S KOZÍM SÝREM čerstvý kozí sýr na salátu s jablky, vlašskými ořechy a sušenými brusinkami

265 Kč

 malé saláty

ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem

175 Kč

RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou

135 Kč

OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou

105 Kč

 přílohy

Bramborové knedlíky

75 Kč

Žemlové knedlíky

75 Kč

Bagel

65 Kč

Topinky pečené na sucho

45 Kč

Domácí brioška

45 Kč

Steakové hranolky

75 Kč

Brambory Grenaille se šalotkou

75 Kč

Štouchané brambory s cibulkou

75 Kč

Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem

85 Kč

Restovaná zelenina na másle

85 Kč

Bramborová kaše s pažitkou

75 Kč

Čerstvě smažené bramborové lupínky

85 Kč

 k pivu a vínu

ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou

125 Kč

 dezerty

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s ořechy a vanilkovým krémem

165 Kč

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM oříškové máslo, švestkový sorbet, pistácie

165 Kč

KRÉM KARAMEL podávaný se šlehačkou

165 Kč

KOPEČEK DOMÁCÍ ZMRZLINY

65 Kč

Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.