Menu

 pokrmy „1. republiky“

0,3 l BRAMBOROVÁ POLÉVKA s hříbky a kapustou (Marie Janků Sandtnerová – Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů 1933)

145 Kč

90 g JEHNĚČÍ KROKETY s omáčkou Curry a nakládanými žampióny (Jan Kettner – Předkrmy, mezikrmy a různá malá jídla 1929)

265 Kč

150 g TAFELSPITZ S MLADÝM ŠPENÁTEM, křenovou omáčkou, bramborovými rösti a zeleninou (Olga Růžena Rozmarová - Vzorná kuchařka 1916)

395 Kč

250 g KRÁLÍK PEČENÝ NA PODMÁSLÍ mladý špenát, opečené bramborové šišky, pyré z konfitovaného česneku (Marie Orlová,Praktická česká kuchařka a hospodyňka 1921)

395 Kč

TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)

165 Kč

 předkrmy a malá jídla

90 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, bagel

185 Kč

100 g VEPŘOVÉ VÝPEČKY s nakládanou zeleninou, topinky pečené na sucho potřené sádlem

195 Kč

100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát

295 Kč

80 g DOMÁCÍ MATJESY ZE ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA s nakládanou zeleninou, mladým špenátem a Kampotským pepřem

245 Kč

150 g SELETICKÉ KLOBÁSKY tři druhy klobásek na grilu, pečená cibule, pikantní hořčice, topinky pečené na sucho potřené sádlem

245 Kč

 polévky

0,3 l SLEPIČÍ POLÉVKA silný vývar ze slepice s masem, zeleninou a nudlemi

145 Kč

 hlavní jídla

150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky

315 Kč

200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z karabáčku se šalotkou a bramborovými knedlíky

285 Kč

150 g KOPROVKA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM pečené mladé brambory, strouhané vejce

275 Kč

200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína

695 Kč

200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK na přepuštěném másle, lehký bramborový salát

495 Kč

150 g VEPŘOVÁ LÍČKA NA MAJORÁNCE pečené bíle zelí, mačkané brambory s brynzou

325 Kč

600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánovým medem

495 Kč

200 g VEPŘOVÁ PANENKA s liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, štouchané brambory s cibulkou

395 Kč

200 g KUŘECÍ SUPREME NA GRILU s holandskou omáčkou a zeleninou na másle

355 Kč

350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, bramborové knedlíky

445 Kč

150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNYholandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem

395 Kč

150 g PEČENÝ KVĚTÁK NA MÁSLE S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63° parmazánová omáčka s bylinkovým olejem, restované brambory Grenaille, kerblík

295 Kč

 velké saláty

250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63‘, avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty

295 Kč

250 g SALÁT S GORGONZOLOU jablky, sušenými brusinkami, medovým dresinkem a ořechy

265 Kč

 malé saláty

ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem

175 Kč

RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou

135 Kč

OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou

105 Kč

 přílohy

Bramborové knedlíky

75 Kč

Žemlové knedlíky

75 Kč

Bageta

45 Kč

Bagel

65 Kč

Topinky pečené na sucho

45 Kč

Steakové hranolky

75 Kč

Brambory Grenaille se šalotkou

75 Kč

Štouchané brambory s cibulkou

75 Kč

Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem

85 Kč

Restovaná zelenina na másle

85 Kč

Bramborová kaše s pažitkou

75 Kč

Čerstvě smažené bramborové lupínky

85 Kč

 k pivu a vínu

ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou

125 Kč

 dezerty

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM oříškové máslo, švestkový sorbet, pistácie

165 Kč

DUKÁTOVÉ BUCHTIČKY s ořechy a vanilkovým krémem

165 Kč

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK s malinovou omáčkou

165 Kč

KOPEČEK DOMÁCÍ ZMRZLINY

65 Kč

Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.