Menu

 pokrmy „1. republiky“

0,3 l KVĚTÁKOVÁ POLÉVKA s farmářským vejcem a pečeným květákem (Luisa Ondráčková – Nejnovější kuchařská kniha 1914)

115 Kč

75 g “FÁŠNOKY” jemné telecí noky na ragú s černým kořenem a květákem (František Dřevikovský - Nový kuchařský rádce 1934)

195 Kč

150 g TAFELSPITZ S MLADÝM ŠPENÁTEM, křenovou omáčkou, bramborovými rösti a zeleninou (Olga Růžena Rozmarová - Vzorná kuchařka 1916)

375 Kč

150 g TELECÍ PAVOUČEK S PRAŽSKOU ŠUNKOU s farmářským vejcem, bramborová kaše s pečeným parmazánem (František Dřevikovský - Nový kuchařský rádce 1934)

395 Kč

TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)

145 Kč

 předkrmy a malá jídla

120 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, rozpečený preclík

175 Kč

100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát

265 Kč

80 g SUŠENÁ VEPŘOVÁ KRKOVICE na opečeném chlebu s kyselou zeleninou a hořčičnou majonézou

195 Kč

100 g DOMÁCÍ KACHNÍ KLOBÁSA pečená na hruškách se silnou masovou šťávou, opečený chléb

245 Kč

 polévky

0,3 l SLEPIČÍ POLÉVKA silný vývar ze slepice s masem, zeleninou a nudlemi

115 Kč

 hlavní jídla

300 g VEPŘOVÉ ŽEBRO SOUS - VIDE s křenem, pečenými jablky a silnou omáčkou, rozpečený preclík

325 Kč

150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky

285 Kč

200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z karabáčku se šalotkou a bramborovými knedlíky

275 Kč

200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína

575 Kč

200 g VEPŘOVÁ PANENKA s liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, štouchané brambory s cibulkou

345 Kč

600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánovým medem

435 Kč

200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK na přepuštěném másle, lehký bramborový salát

399 Kč

250 g PEČENÉ KUKUŘIČNÉ KUŘE s cukrovou kukuřicí a bramborami Grenaille na másle, silná masová šťáva, popcorn

295 Kč

350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, žemlový knedlík

365 Kč

150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNYholandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem

335 Kč

200 g KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY ochucené čerstvými bylinkami a muškátem, šťouchané brambory se špenátem, malým rajčatový salát

265 Kč

 velké saláty

250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63‘, avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty

255 Kč

250 g SALÁT S PORTOBELLO HOUBAMI z cukety a polníčku s praženou slunečnicí a bylinkami

255 Kč

 malé saláty

ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem

145 Kč

RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou

115 Kč

OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou

95 Kč

 přílohy

Bramborové knedlíky

69 Kč

Žemlové knedlíky

69 Kč

Preclík

59 Kč

Topinky pečené na sucho

45 Kč

Kváskový chléb

35 Kč

Steakové hranolky

69 Kč

Brambory Grenaille se šalotkou

69 Kč

Štouchané brambory s cibulkou

69 Kč

Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem

69 Kč

Restovaná kukuřice na másle

79 Kč

Bramborová kaše s pažitkou

69 Kč

Čerstvě smažené bramborové lupínky

79 Kč

 k pivu a vínu

ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou

105 Kč

ROZPEČENÝ PRECLÍK s krémovou česnekovou smetanou

75 Kč

ČERSTVĚ PRAŽENÉ MANDLE S PETRŽELKOU A CHILLI

85 Kč

 dezerty

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM oříškové máslo, švestkový sorbet, pistácie

125 Kč

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK s malinovou omáčkou

145 Kč

Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.