Menu

 pokrmy „1. republiky“

0,3 l BRAMBOROVÁ POLÉVKA s hříbky a kapustou (Marie Janků Sandtnerová – Kniha rozpočtů a kuchařských předpisů 1933)

135 Kč

90 g JEHNĚČÍ KROKETY s omáčkou Curry a nakládanými žampióny (Jan Kettner – Předkrmy, mezikrmy a různá malá jídla 1929)

215 Kč

150 g TAFELSPITZ S MLADÝM ŠPENÁTEM, křenovou omáčkou, bramborovými rösti a zeleninou (Olga Růžena Rozmarová - Vzorná kuchařka 1916)

375 Kč

250 g KRÁLÍK PEČENÝ NA PODMÁSLÍ mladý špenát, opečené bramborové šišky, pyré z konfitovaného česneku (Marie Orlová,Praktická česká kuchařka a hospodyňka 1921)

395 Kč

TRIO MINI DEZERTŮ 1. REPUBLIKY malinový indiánek, punčový řez a mandlová laskonka (Slavomír Suchý – Praktické pokyny a recepty pro cukráře 1923)

145 Kč

 předkrmy a malá jídla

120 g NAKLÁDANÉ SÝRY ve slunečnicovém oleji s čerstvou feferonkou, bylinkami a cibulovým salátem, rozpečený preclík

175 Kč

100 g HOVĚZÍ TATARÁK namíchaný dle naší originální receptury s lanýžovou majonézou, zeleným pepřem a kyselými cibulkami, topinky pečené na sucho, petrželový salát

275 Kč

80 g DOMÁCÍ MATJESY ZE ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA s nakládanou zeleninou, mladým špenátem a Kampotským pepřem

235 Kč

100 g DOMÁCÍ KACHNÍ KLOBÁSA pečená na hruškách se silnou masovou šťávou, opečený chléb

265 Kč

 polévky

0,3 l SLEPIČÍ POLÉVKA silný vývar ze slepice s masem, zeleninou a nudlemi

135 Kč

 hlavní jídla

150 g SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ hovězí kulatá plec s tradiční omáčkou zahuštěnou zeleninou, žemlové knedlíky a marinované brusinky

315 Kč

200 g HOVĚZÍ GULÁŠ z karabáčku se šalotkou a bramborovými knedlíky

275 Kč

150 g KOPROVKA S TRHANÝM HOVĚZÍM MASEM pečené mladé brambory, strouhané vejce

275 Kč

200 g BEEFSTEAK zelené fazolky se slaninou, steakové hranolky, omáčka z červeného vína

635 Kč

200 g VÍDEŇSKÝ TELECÍ ŘÍZEK na přepuštěném másle, lehký bramborový salát

445 Kč

300 g VEPŘOVÝ BOK SOUS - VIDE s křenem, pečenými jablky a silnou omáčkou, rozpečený preclík

295 Kč

600 g KOLENO Z MLADÉHO PRASÁTKA pomalu pečené ve vlastní šťávě, bramborová kaše s pažitkou, červená cibule s tymiánovým medem

495 Kč

200 g VEPŘOVÁ PANENKA s liškovou omáčkou, hráškové lusky na másle, štouchané brambory s cibulkou

355 Kč

250 g SUPREME Z KUKUŘIČNÉHO KUŘETE NA GRILU s holandskou omáčkou a zeleninou na másle

335 Kč

350 g KACHNÍ STEHNO konfitované kachní stehno v sádle, červené vinné zelí, bramborové knedlíky

395 Kč

150 g FILET ŠUMAVSKÉHO PSTRUHA Z RYBÁŘSTVÍ MLÝNYholandská omáčka s pažitkou, restované brambory Grenaille se šalotkou a hráškem

355 Kč

200 g KVĚTÁKOVÉ PLACIČKY ochucené čerstvými bylinkami a muškátem, šťouchané brambory se špenátem, malým rajčatový salát

245 Kč

 velké saláty

250 g SALÁT S FARMÁŘSKÝM VEJCEM 63°/63‘, avokádem, pečenou kukuřicí a polosušenými rajčaty

265 Kč

250 g SALÁT S GORGONZOLOU jablky, sušenými brusinkami, medovým dresinkem a ořechy

265 Kč

 malé saláty

ŠOPSKÝ SALÁT s marinovaným balkánským sýrem

145 Kč

RAJČATOVÝ SALÁT se šalotkou, pažitkou a sladko-kyselou zálivkou

115 Kč

OKURKOVÝ SALÁT se sladko-kyselou zálivkou

95 Kč

 přílohy

Bramborové knedlíky

69 Kč

Žemlové knedlíky

69 Kč

Bageta

39 Kč

Preclík

59 Kč

Topinky pečené na sucho

45 Kč

Kváskový chléb

35 Kč

Steakové hranolky

69 Kč

Brambory Grenaille se šalotkou

69 Kč

Štouchané brambory s cibulkou

69 Kč

Lehký bramborový salát s hořčičným dresingem

79 Kč

Restovaná zelenina na másle

79 Kč

Bramborová kaše s pažitkou

69 Kč

Čerstvě smažené bramborové lupínky

79 Kč

 k pivu a vínu

ČERSTVĚ SMAŽENÉ BRAMBOROVÉ LUPÍNKY s krémovou česnekovou smetanou

125 Kč

ROZPEČENÝ PRECLÍK s krémovou česnekovou smetanou

85 Kč

 dezerty

BRAMBOROVÉ ŠIŠKY S MÁKEM oříškové máslo, švestkový sorbet, pistácie

145 Kč

ČOKOLÁDOVÝ DORTÍK s malinovou omáčkou

145 Kč

KOPEČEK DOMÁCÍ ZMRZLINY

55 Kč

Informace o alergenech Vám na vyžádání předloží obsluha.