150 g SALÁT Z TŘEŠŇOVÝCH RAJČAT SE SELETICKÝM SÝREM,
pečeným baklažánem a olivami, nakládaný zelený chřest, dýňová semínka a krutony z bagelu
DOPORUČUJEME: 0,15l Sauvignon Blanc „Karpatský “ 2024, Jiří Uherek – Dolní Bojanovice
300 ml CHŘESTOVÝ KRÉM
se žampióny a smaženým hráškem (Kuchařský rádce – František Dřevikovský, 1937)
150 g CHŘEST S HOLANDSKOU OMÁČKOU,
vejce z louky, opečené mladé brambory s hráškovým julienne, konfitovaný česnek s pažitkou
DOPORUČUJEME: 0,15l Chardonnay „Rosentické" VZH 2021, Mikrosvín Mikulov
200 g PEČENÁ KACHNÍ PRSA NA POMERANČÍCH,
grilovaný zelený chřest, konfitované jeruzalémské artyčoky se slaninou
DOPORUČUJEME: 0,15l Pinot Noir „Ben´s reserve “ 2017, Stapleton & Springer – Bořetice
JAHODY S KRÉMEM MASCARPONE
s tonka fazolí, jahodovou omáčkou a růžovým pepřem
DOPORUČUJEME: 0,05l Juveano JLV 2019, J. Stávek – Němčičky